IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Security Expo 2016 - от ерата на дигиталните технологии

Сигурността ще движи бизнеса през следващите 1000 години

15:27 | 09.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Security Expo 2016 - от ерата на дигиталните технологии

Новите технологии променят сектора на сигурността, те променят начините на плащане и на боравене с парите, коментира Филип Мутафис от Българската асоциация на софтуерните компании.

Как най-сигурно да работите с парите на вашите клиенти онлайн? Ще научите от  водещите компании на българския и международните пазари, ще споделите проблемите на големия, средния и малкия бизнес – само на конференцията Security in Digital Payments, която ще се проведе по време на единственото изложение у нас за сигурност и безопасност Security Expo от 16 до 19 март в Интер Експо Център.

Нови технологии за по-бързи и сигурни разплащания ще представи Георги Маринов, изпълнителен директор на българския доставчик на платежни услуги ePay. Как да изберете най-добрия доставчик на платежни услуги и кои са най-добрите практики на международните пазари ще разберете от международната компания Paysafe с обхват в над 200 страни по света. Какво е бъдещето на безкасовите плащания и какви са възможностите за развитие ще разкажат от Борика – Банксервиз.

В дигиталната ера всеки бизнес е мобилен. Разплащането чрез мобилни приложения - удобство или риск за нашите финанси, какви са предизвикателства пред сигурността на личните данни в мобилните устройства ще бъде тема на Радослав Гайдарски и Веселин Борисов oт Imperia Mobile. Дигиталните технологии са бъдещето и сигурността, която предлагат, ще бъде един от основните въпроси, който ще движи бизнеса през следващите 1000 години.

Сателитните комуникации с връзка извън обхвата

На 23-тото издание на Security Expo бизнесът ще види изключително разнообразие от системи за сигурност. Новите сателитни комуникации предлагат по-сигурен начин на защита и предоставят връзка там, където стандартната телефония няма обхват. През последната година търсенето на SPOT технологии се е увеличило значително в Европа, Близкия изток и Африка, съобщи световният лидер в сателитните комуникации и аварийното оповестяване ирландската компания Globalstar, която ще участва за първи път на изложението.

Правителствата, службите за управление на кризи, корабоплаването, енергетиката, горското стопанство все по-често търсят възможностите на новите технологии. Френският пазар отбелязва дори 360 на сто ръст в ползването на тези услуги.

Защита на пари в брой

Физическата охрана навлиза в нови измерения. Бизнесът ще се запознае с технологиите на френската компания Oberthur - лидер в системите за интелигентна защита на пари в брой, на банкомати и пазарите на дребно по целия свят. Бизнесът ще види преносими сейфове с възможност за проследяване и пълна защита, включително със система за оцветяване на банкнотите с мастило в случай на кражба. Специални модули позволяват нападението да бъде засечено, още преди вратата на сейфа да е отворена.

Кодиране на обаждане в реално време

На Security Expo посетителите ще видят GSM с индикация за подслушване. Клиентът веднага получава индикация за дистанционно включване на микрофона. Директно от производителя Секюре ДжиЕсЕм ще има избор на криптирани мобилни телефони с шифроване на обаждането в реално време. Преносими USB устройства съхраняват информация с повишена сигурност, дават възможност за екстремно унищожаване на данните.

Безжични алармени системи и видеонаблюдение с вграден анализ

Водещи компании в сектора като Сектрон, Bosch, Анди-Л, Д-Линк, Western Digital Corporation ще представят най-новото в системите за видеонаблюдение.

През 2016 година бизнесът ще има възможност да види най-новите видеокамери за видеонаблюдение с вграден видеоанализ на водещи фирми в сектора, като Bosch Security Systems. Допълнителна защита дават специализирани дискове на Д-Линк за видеонаблюдение, като използването на новата технология намалява загубите на кадри и подобрява възпроизвеждането на заснетия материал.

На Security Expo ще бъдат представени безжични алармени системи - революция на световния пазар за охранителна техника през последните 10 години. Системите VideoFied от Боду СОД са със специални видео детектори за движение, които предават цветно видео напълно безжично. Те са подходящи в строителството и базови станции на мобилни оператори, тъй като се интегрират към съществуващите алармени системи.

През 2015 г. над 8000 специалисти от България и 13 други държави посетиха българското изложение. Security Expo се организира от Интер Експо Център съвместно с Българската търговско-промишлена палата под патронажа на Министерството на вътрешните работи на България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още