IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fibank награди със стипендии ученици от Софийската математическа гимназия

Учениците спечелиха 5 златни и 3 сребърни и извоюваха първо място в отборното класиране на Международната олимпиада в Казахстан

15:41 | 15.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Fibank награди със стипендии ученици от Софийската математическа гимназия

Fibank (Първа инвестиционна банка) награди учениците от Софийската математическа гимназия (СМГ) за отличното им представяне на Международната олимпиада по математика, физика и информатика, която се проведе в Казахстан.

Учениците от СМГ спечелиха 5 златни и 3 сребърни медала и извоюваха първо място в отборното класиране.

На церемония днес в централата на Първа инвестиционна банка главният изпълнителен директор на банката Васил Христов лично връчи чекове със стипендии от 700 лв. на всяко едно от децата. С допълнителна стипендия от 1100 лв. бяха наградени и петимата учители, които подготвиха златните медалисти за Олимпиадата в Казахстан.

„Математиката е в основата на развитието. Тя може да се прилага в икономиката, финансите, информатиката и безброй други области. Щастлив съм, че нашите деца са номер едно в света. Надявам се, че ние от Първа инвестиционна банка и всички представители на бизнеса в страната ще съумеем да създадем достатъчно интересни предизвикателства за тях и да им осигурим подходяща среда за развитие в България” сподели Васил Христов.

С тази инициатива Fibank стартира дългосрочна социална програма, с която ще подпомага обучението и бъдещо развитие на учениците от Софийската математическа гимназия. Предстои да бъде учредена стипендия за всички зрелостници на училището. Учениците от СМГ с успех над 5,96 освен по-висок размер на стипендията, ще получат и почетен медал.

Съвместна програма на Fibank и СМГ включва и създаване на специална програма обучителни курсове за ученици от гимназията по: бизнес, мениджмънт, презентационни умения и практика в реална банкова среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още