IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

5 съвета, които ще ви помогнат да повишите заплатата си

Не забравяйте, че най-сигурният начин да не получите нещо е просто да не го поискате

09:20 | 09.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Саймън Хезълдейн</p>

Саймън Хезълдейн

Наближава събитието за преговори със Саймън Хезълдейн в края на септември в София.

Хората преговарят ежедневно с различни цели и с различен резултат. Понякога от преговорите зависят важни неща като заплатата. Ето и няколко техники, които ще ви помогнат в преговорите за по-висока заплата:

- Използвайте точни цифри, когато говорите за предложението си - това кара отсрещната страна да мисли, че сте направили проучване, за да достигнете до тези конкретни цифри и това ги прави склонни да вярват, че вероятно сте прави.

- Накарайте шефа да говори за себе си - проучвания показват, че говоренето за себе си може да събуди същото усещане за удовлетворение, както например парите.

- Не търсете непременно “win-win” изход от преговорите - хората, които влизат в преговори с идеята за печалба и на двете страни, обикновено се чувстват по-добре след края на срещата, но пък резултатите за повишаване на заплатата им не са толкова добри.

- Направете първото предложение - общото мнение е, че трябва да изчакате отсрещната страна да направи началното предложение, за да получите повече информация как да продължите да действате. Всъщност е много по-добре вие да насочите преговорите в посоката, която искате, като започнете пръв.

- Бъдете малко непредвидими - по принцип преговорите се опитват да бъдат възможно най-рационални. Но внасянето на малко емоция и непредвидимост може да ви донесе предимство.

Ако изглежда, че не може да достигнете до желаната заплата, възможно е да има нещо друго, което работодателят може да направи за вас - например допълнително време за отпуск, карта за фитнес или някой друг бонус. Зависи дали ще се “спазарите” добре.

Не забравяйте, че най-сигурният начин да не получите нещо е просто да не го поискате.

Инвестицията в повишаването на уменията ви за преговори със сигурност ще донесе много ползи, така че не отлагайте, а заявете участието си в обучението Mr. Negotiator още сега!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
1) Подберете подходяща дълбочина на деколтето и дължина на полата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още