IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможно ли е Варна да се превърне в Smart City?

Коктейл-дискусия на тема "ВСУ: интелигентен хъб в предприемаческата екосистема" ще се проведе във Варна на 1 септември

17:07 | 27.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Възможно ли е Варна да се превърне в Smart City?

През юли във Варненския Свободен Университет “Черноризец Храбър” се проведе първата кръгла маса на тема “Предприемаческата екосистема във Варна”, на която се синтезира информацията за съществуващите инициативи и участници в тях, както и се коментираха различни идеи и възможности с добри перспективи за развитие.

На 1 септември от 19 часа като продължение на това събитие в Beehive на ул. “Ген. Колев” 54, ет. 6, ще се проведе коктейл-дискусия на тема “ВСУ: интелигентен хъб в предприемаческата екосистема”.

Събитието cе организира съвместно от Катедра “Информатика” на ВСУ “Черноризец Храбър” и Beehive Coworking Space Varna, като на него ще присъстват специалисти от различни бизнес среди, водени от общата идея за превръщането на Варна в “Smart City”.

В приятелска атмосфера ще се обсъждат идеи за инициативи в областта на предприемачеството и информационните технологии, както и административни решения за осъществяването им. Възможността за подкрепа от страна на местната власт под формата на административни актове, инвестиция в изграждането на визията на Варна като град инкубатор на компании в технологичния бизнес.

Всеки, който има желание да сподели своят опит и идеи за изграждане на устойчива предприемаческа екосистема във Варна, може да бъде част от инициативата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още