IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А. Андонов: При ВЕИ, в сравнение с dotcom балона, пазарът е като през 96-97 г.

Ще се печели от производителите, а не толкова от централите, не е ясно обаче коя технология ще се наложи, смята анализаторът

12:20 | 24.04.11 г. 4
А. Андонов: При ВЕИ, в сравнение с dotcom балона, пазарът е като през 96-97 г.

"Голямата възможност за инвестиции не е в централи, а в производители. Електроцентралата има сравнително предварително определена доходност и в този смисъл не е толкова атрактивна, защото не от това ще се направят големите пари", сподели Алекси Андонов, управител на унгарското инвестиционно дружество Витоша по време на Клуб Investor.bg.

Големият риск е човек на коя компания и на коя технология ще заложи, като аз все още нямам ясна идея. Целият интернет сектор, сравнен с dotcom балона, се намираме някъде в 96-97 г. Тогава беше явно, че интернет има бъдеще, обаче не беше ясно точно коя компания бе подходяща, разказа Андонов.

Най-добрата търсачка тогава беше altavistа, припомни Андонов.

"Дори в книгата за Google пише, че основателите на Google са искали да го продадат на altavista за 1 млн. долара през 1998 г., но от altavista отказали и основателите на Google се принудили да го развиват и са станали милиардери", обясни специалистът.

За момента най-подходящата стратегия вероятно е да се купуват достатъчно широки индекси от производители на възобновяеми енергийни източници, смята Андонов.

 

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на: Енемона и Дженеръс Ауто

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още