IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитър Богомилов

Главен финансов директор на Софарма Трейдинг

12:01 | 04.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Димитър Богомилов

Димитър Богомилов е част от висшия мениджмънт на най-голямата фармацевтична компания в България Софарма Трейдинг от почти 7 години. В ролята си на финансов директор на компанията, той е част от ключовия екип, който успява да изгради компанията от формирането й чрез обединяването на пет малки дистрибуторски компании до бизнес оглавяващ Фарма сектора по приходи в течение на последните 4 години.

Вътрешно-фирмената роля на Димитър Богомилов в течение на годините е насочена към изграждане на всички финансови процеси в Софарма Трейдинг по начин, адаптиран към изключително динамичното разрастване на бизнеса на компанията. В периода на своето съществуване от 2006 г. до 2013 г. Софарма Трейдинг е увеличила пет пъти приходите и десет пъти печалбата си преди данъци.

В ежедневната си дейност Димитър Богомилов дава приоритет на управлението на паричните потоци и вземанията на компанията, прилагането на най-добрите практики и стандарти при финансовото управление, планиране и контролинг.

Кариерата на Димитър Богомилов стартира като старши одитор в една от най-добрите български одиторски компании. През годините той заема длъжността финансов директор в различни български и международни компании във фармацевтичния и телекомуникационния сектор в страната.

Богомилов е защитил магистърска степен по „Финанси“ от Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още