IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

доц. д-р Атанас Щерев

Основател и мажоритарен собственик в Медицински комплекс „Д-р Щерев”

10:31 | 24.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
доц. д-р Атанас Щерев

Доц. д-р Атанас Щерев е известен като „бащата на ин витро оплождане” в България. Създател на първата специализирана в лечението на безплодие акушеро-гинекологична болница в страната ни. Основател и мажоритарен собственик в Медицински комплекс „Д-р Щерев” – лечебно заведение за женско и семейно здраве.

Завършва висше медицинско образование в Медицински университет – София със специализация по акушерство и гинекология и квалификация по репродуктивна медицина и асистирани репродуктивни технологии. Доц. д-р А. Щерев е специализирал в множество авторитетни международни клиники – има квалификация по репродуктивна ендокринология към Института по експериментална ендокринология и химия на хормоните, Москва. Специализацията си продължава в Институт по стерилитет, Виена, Австрия в Университетска болница, Мюнстер, Германия, в Акушеро-гинекологична клиника, Сан Диего, САЩ.

Лекар с близо 40-годишна практика в областта на акушерството и гинекологията. Богатия си опит трупа по време на работата си в различни болници и медицински институти в страната – в районните болници в Кюстендил и Перник, Медицински университет, София, ІІ-ра Градска болница, София. През 1987 става завеждащ Клиника по нови репродуктивни методи и детско-юношеска гинекология в Институт по акушерство и гинекология – София. В академичните среди е уважавано и авторитетно име. Притежава научна степен Доктор на медицинските науки по физиология и патология на репродукцията. Автор е на над 100 статии, публикации и участия в монографии по репродуктивна ендокринология и асистирана репродукция в български и международни научни издания. Участвал е с над 70 презентации на национални и международни конгреси и конференции.

Членува в редица авторитетни професионални и научни организации:

• Член и бивш заместник-председател на Българския лекарски съюз;

• Член на Българското научно дружество по акушерство и гинекология;

• Член и бивш председател на Българската Асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (БАСРЗ);

• Член на  Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE);

• Член на International Federation of Fertility Societies (IFFS);

• Член на Американска асоциация по репродуктивна медицина.

Народен представител в 36, 39 и 40 Народно събрание, председател на Парламентарната комисия по здравеопазване (39 НС).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още