IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Вътев

Съсобственик и управител на Тандем-В ООД

11:21 | 08.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кирил Вътев

Кирил Вътев е съучредител и съсобственик на месопреработвателна компания „Тандем – В” ООД, създадена през месец декември 1993г., Почетен член на Асоциацията на месопреработвателите в България.

Роден е през 1958 г. в с. Загражден, обл. Плевенска. Израства в гр. Русе, където завършва Спортно училище, а след това Национална Спортна Академия в София. Работи като треньор по свободна борба в продължение на 11 години, като последните три от тях е Старши треньор на Националния отбор  за юноши.

През 2002 г. „Тандем“ пуска в експлоатация първото за България новопостроено предприятие по европейски стандарти. През 2006 г. създава със сина си Дамян  ферма за месодайно пасищно говедовъдство в Централен Балкан. През 2008 г. компанията открива специализирано предприятие за производство на сурово-сушени колбаси и деликатеси в гр. Габрово.

През 1998 г. е избран за член на УС , а през 1999 г. за Председател на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) в продължение на два мандата до 2004 г. Продължава, като член на УС до 2010 година, когато за трети път е избран на председателското място.  От 2009 до 2012 г. е Председател на „Сдружение Традиционни сурово-сушени месни продукти”.

Удостоен е с почетна грамота от Българската стопанска камара за дългогодишна дейност и принос в изграждането на  браншови организации. Носител е на наградите „Мениджър на 2007 г.” в категория „Инициатива” на годишните награди на Българската стопанска камара „ИН-5” и „Мениджър на фирма” в конкурса „Мениджър човешки ресурси 2009”.

През 2008 г. е номиниран в топ 10 на първото издание на конкурса „Мениджър на годината”, а през 2010 г. e номиниран в топ 20 на първото издание на конкурса „Бизнес личност на годината”.

От началото но 2013 г. Кирил Вътев е избран от Българската федерация по борба за Старши треньор на Националния отбор по свободна борба за кадети, а от месец септември е представител на България в Комисията по маркетинг, мениджмънт и спонсорство към Световната федерация по борба FILA. Продължава да усъвместява новите си ангажименти с работата в „Тандем“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още