IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юлиан Тюфекчиев

Директор на Мотт МакДоналд България ЕООД

13:53 | 01.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Юлиан Тюфекчиев

инж. Юлиан Тюфекчиев е директор на Мотт МакДоналд България ЕООД, като ръководи инфраструктурни проекти на обща строителна стойност от над €700 млн. на фирма Mott MacDonald Ltd UK в България. Проектите са съфинанансирани от международни финансови институции и се изпълняват по международно утвърдени форми на договори.

Работил е дълги години в Института по пътища на България, на който е бил и заместник-директор. По времето на служебния кабинет на Ренета Инджова за кратко е заместник-министър на транспорта.

Има повече от 25 години опит в научно изследователската дейност в областта на пътната наука и практика, в инвестиционните и предпроектни проучвания, в управлението на проекти с бюджетно и външно финансиране по форми на Договорите на Световната банка, ФИДИК, ФАР /ИСПА/ и съобразени с българското законодателство – ЗУТ. От 2005 г. е съпредседател на Сдружението на пътните инженери и консултанти (СПИК).

Има висше образование от УАСГ – София, специалност „Пътища и мостове”. През 1984-1985 г. специализира в областта на деформационните характеристики на строителните материали и оразмеряване конструкцията на пътни и летищни настилки и оценка на техникоикономическата ефективност на инвестиционни проекти в Щатския университет на Охайо”, Катедра “Транспорт”, гр. Кълъмбъс.


Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Emporiki bank Credit Agricole Group, генерален спонсор
С подкрепата на FairPlay Properties REIT

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още