IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велизар Киряков

Председател на Асоциация на производителите на екологична енергия

15:33 | 16.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Личен архив</p>

Снимка: Личен архив

Г-н Велизар Киряков е магистър по Топло- и ядрена енергетика със специализация в ядрената енергетика. Преминал е множество образователни програми и курсове в България, Русия, Германия, Франция и Китай.

Дейността му е съсредоточена върху развитието на  възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) в България. Работата му е свързана с тясно сътрудничество с Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Участва в работни групи по изготвяне и промяна на закони и наредби за възобновяемите енергийни източници.

През последните години г-н Киряков работи върху разработването и реализирането на проекти за производство на вятърна електроенергия в България. В момента е председател на Асоциация на производителите на екологична енергия, която е член на Европейската и Световна асоциации за вятърна енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още