IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Александър Николов

Заместник-председател на Съвета на директорите на Карол Капитал Мениджмънт Портфейлен мениджър на ДФ Адванс Източна Европа

16:04 | 07.03.10 г.
Александър Николов

Александър Николов е портфейлен Мениджър на ДФ Адванс Източна Европа и заместник-председател на Съвета на директорите на Карол Капитал Мениджмънт. В Карол Капитал Мениджмънт е от създаването на дружеството през 2003 г., също така участва в инвестиционния съвет на Адванс Инвест.

От началото на 2006 застава начело на екипа, който подготвя създаването на договорен фонд Адванс Източна Европа, а в момента е негов портфейлен мениджър. Александър отговаря за инвестиционната стратегия на фонда, както и за оперативното му управление.

Г-н Николов се присъединява към екипа на Карол през 1997 г. като технически анализатор, а от 2000 г. ръководи отдел Международни капиталови пазари. В периода 1999-2003 г. е асистент по икономикс в Университета по национално и световно стопанство. Също така е редовен гост-лектор в Американския университет в България и City University – Правец. Александър има бакалавърска и магистърска степен от УНСС – София и е завършил магистърска програма на University of Delaware.

Участвал е в множество международни конференции, обучения и семинари по икономика и финанси във Варшава, Канзас, Белград, Вилнюс и други. Автор е на множество статии по приложение на технически анализи в Stocks&Commodities Magazine, Traders.com Advantage, както и в редица специализирани и неспециализирани български вестници и списания.

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още