IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративните сделки имат ключово значение за търговията на БФБ

Тук влизат придобиванията на дялове в Каолин, Инвестор.БГ, Уеб Медия груп, София-БТ, Благоевград-БТ и Юрий Гагарин, както и ликвидацията на ЕЛАРГ и други

16:43 | 20.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Николай Марков.&nbsp;<em>Снимка: Личен архив</em></p>

Николай Марков. Снимка: Личен архив

Корпоративните сделки имат ключово значение за търговията с акции на БФБ-София и всъщност са в основата на търговията.

Тук влизат придобиванията на значителни дялове в Каолин АД, Инвестор.БГ АД, Уеб Медия груп АД, София-БТ АД, Благоевград-БТ АД и Юрий Гагарин АД (чрез придобиване на основния собственик).

Съществени за търговията бяха и сделките по приватизация на държавните дялове в ЧЕЗ и Енерго-Про. Корпоративна сделка е и ликвидацията на ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ, включително продажбата на основния актив от 180 хил. дка земеделска земя на Ромфарм Компани ООД. Бяха осъществени и ликвидации на И Ар Джи Капитал 1 АДСИЦ и И Ар Джи Капитал 2 АДСИЦ.

За малките инвеститори е важно да предвидят къде ще има сделка, която ще им позволи да излязат от инвестицията си на по-висока цена, използвайки ликвидността на отправените търгови предложения или ликвидации.

Именно поради важността на тези сделки, лектор в предстоящия Клуб Investor.bg посветен на капиталовите пазари е Николай Марков, старши мениджър в отдел „Консултации по сделки” на "Ърнст и Янг България". Той има над 10-годишен опит в оценителски ангажименти в различни сектори и индустрии, консултации по изготвяне на дю дилиджънс, както от страна на продавача, така и на купувача. Николай Марков е също експерт в анализ на фирми и финансови институции, изготвяне на профили на фирми и пазари, оценка на риска, съкровищни операции, корпоративно и кореспондентско банкиране.

Другите трима лектори на събитието са Алекси Андонов, професионален инвеститор на българския и унгарския капиталов пазар, Владимир Малчев, управител на Бул Тренд Брокеридж и Гено Тонев, фонд мениджър в Юг Маркет Фонд Мениджмът.

Клуб Investor.bg е насрочен за 25 юни 2013 г. (идния вторник) от 18 ч. в Гранд хотел София.

Институционални партньори на клуб Investor.bg са:
БФБ - София, Ърнст и Янг България, Hermes Gift, Домейн Бояр, Bulgaria ON AIR, Дакси и ГБИТК.

Цена за единично посещение: 45 лв (с ДДС)
Цена за членове на Клуб Investor.bg: 30 лв. (с ДДС)
Цена за студенти и ученици: безплатно (при показване на актуална студентска/ученическа книжка)


За регистрация тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още