IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво мисли за перспективите пред ВЕИ един от най-големите инвеститори у нас?

Красимир Узунов, собственик на най-големия соларен парк у нас, ще бъде специален гост на поредната среща на Клуб Investor.bg

14:06 | 01.06.11 г. 1
<p>
	Красимир Узунов Снимка: Личен архив</p>

Красимир Узунов Снимка: Личен архив

Какво мисли за инвестициите във възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) собственикът на най-големия соларен парк в България ще може да научите по време на предстоящата утре среща на Клуб Investor.bg. На нея специален гост ще бъде Красимир Узунов, собственик на Интерсервиз Узунови АД и инвеститор в най-големия соларен парк у нас в с. Равна гора, Варненско.

Срещата на Клуб Investor.bg, която ще бъде посветена на инвестициите във ВЕИ, ще се състои на 2 юни 2011 г. от 18:30 ч. в столичния хотел Хилтън.

През 2011 г. Красимир Узунов откри соларния парк в с. Равна гора. Паркът включва 44 хиляди фотоволтаични панели в община Аврен до Варна.

Около 2,2 млн. лв. са планираните годишни приходи от инвестицията, а общото вложение е 15 млн. евро, от които 3 млн. са за покупката на земята от община Аврен. Фотоволтаичният парк е с мощност 5 MWp, разположен е на 309 дка, от които 200 са използвани за разполагане на фотоволтаични модули.

В предстоящия Клуб Investor.bg ще вземат участие шестима лектори. Сред тях са противници на бързото изграждане на мощности за ВЕИ като макроикономиста Георги Ангелов и Камен Колев от Българска стопанска камера.

За инвестициите в този сектор освен Красимир Узунов ще говорят Никола Газдов (председател на управителния съвет на Българската фотоволтаична асоциация) и Велизар Киряков (председател на Асоциация на производителите на екологична енергия).

Темата на лекцията на Илко Йоцев е за предизвикателствата при изграждането и развитието на проекти за комбинирано производство на енергия от биомаса и биогаз, например от топлофикациите. Неговата компания е е изградила първия в България проект за изгаряне на биогаз от отпадни води – изграден на Пречиствателна Станция за Отпадни Води – Кубратово София – собственост на Софийска Вода.

В дискусионната част в предстоящата среща Илко Йоцев ще отговори на въпроси за потенциала пред електроразпределитените дружества в контекста на предстоящата борсова приватизация на по 33% от капитала им.

Повече за участниците и събитието може да прочетете и да се регистрирате тук.

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на Дженеръс Ауто и Енемона

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 13 години
3 млн. евро за 309 дка земя - по 10 хиляди евро на декар. Последното което чух (без да ми е това работата изобщо), за най-най-скъпата земеделска земя в Добруджа, беше (по памет) около 500 евро/дка. А тук 10 хиляди и то би трябвало да е за земя негодна за земеделие. Дали някой няма да разясни как стават тия хватки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още