IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С. Проданов: Ще дойде денят сметката в застраховането да се плати

Цената на гражданска отговорност трябва да се увеличи, което се налага от ръста по почти всички разходни пера на застрахователите

08:10 | 02.11.10 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>Стоян Проданов Снимка: Личен архив</p>

Стоян Проданов Снимка: Личен архив

Застраховка Гражданска отговорност на МПС трябва да увеличи своята стойност, след като единствено цените на резервните части са се понижили, а всички други разходи са се повишили, каза Стоян Проданов изпълнителен директор на ЗД Бул Инс АД по време на Клуб Investor.bg.

Застрахователите трябва да направят увеличение и надзора трябва да следи за това, защото ще дойде денят в който сметката трябва да се плати и се вижда, че този ден приближава, сподели Проданов.

Факторите за увеличаване на цената по гражданска отговорност са обезщетенията присъждани от съда, фактът, че зелената карта изведнъж стана неизменна част от гражданската отговорност, а по зелената карта отговорностите са доста по-големи.

Фактори като цяло за общото застраховане са и измамите и кражбите, като в доста случаи има измами, които са обявени като кражби. Не на последно място техническите резерви носят много ниска доходност, спрямо преди 3 години, изброи Проданов.

Благосъстоянието в България не позволява да видим европейски цени на гражданската, сподели Проданов.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на: Johnnie Walker, Eucerin, Bulvaria, Euroins и със специалното участие на Енемона

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още