IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С. Несторова: Бизнесът ни зависи от дистрибуцията, но дистрибуторите не участват

Едва 127 от общо 329 застрахователни брокери у нас са сключвали застраховка живот

13:38 | 03.11.10 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>Светла Несторова Снимка: Investor.bg</p>

Светла Несторова Снимка: Investor.bg

Проникването на животозастрахователните продуктите у нас е символично, като пазарът е доминиран от задължителни застраховки, което убива търговската дейност, сподели Светла Несторова, изпълнителен директор на изпълнителен директор на ЗАД БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП.

Хората без застраховки не са по-малко образовани от всички останали, но истината е, че ако някой не почука на вратата, човек никога не хуква рано сутрин да си купи спестовна животозастраховка, заяви Несторова.

Това е бизнес доминиран от дистрибуцията, в който брокерите не играят или играят малка роля. От 329 застрахователни брокери у нас 202 никога не са продавали застраховка живот. От останалите които имат продажби на застраховки, а те са 127, общият премиен приход за първите шест месеца на годината е 20 млн. лв., уточни Светла Несторова.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на: Johnnie Walker, Eucerin, Bulvaria, Euroins и със специалното участие на Енемона

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
nikolait
преди 13 години
не не това е много добро и наистина се нуждае от компетентни брокери, които могат реално да представят ползите от това нещо. Естествено, че служител на ВиК няма да си направи животозстраховка - него го вълнува само "да крадне", но всеки със собствен бизнес се опитва да се застрахова от много рискове и да спести за едни по-спокойни старини. Така че.......растежа на тези застраховки е като барометър за "нормалност" на тази тотално ИЗПУШИЛА държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Символично е защото отпаднаха данъчните облекчения например.Продуктът не е привлекателен, нито особено доходоносен.Пореден пример за бранш в България който седи и чака клиента сам да свърши цялата работа - и да донесе парите наготово.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още