IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в Русия и Турция с най-висок ръст в развиващия се свят през юли

Руският пазар преживя едно от най-драматичните възстановявания от пролетта и завърши юли с 12% печалба

22:43 | 30.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в Русия и Турция с най-висок ръст в развиващия се свят през юли

Индексите в Русия и Турция отбелязаха значителен ръст през юли, изпреварвайки забележимо конкурентни пазари от развиващия се свят и отчитайки най-добрите печалби за последните четири месеца, след като паниката около дълговата криза в Европа започна да отшумява, а китайската икономика отново се радва на ръст, макар и с по-бавни темпове, пише MarketWatch.

Индексът на развиващите се пазари MSCI Barra, който проследява представянето на акциите в 21 страни от развиващия се свят се е повишил с 8% през този месец, отчитайки най-доброто си представяне от март.

„След като ударихме дъното през май, ситуацията започна устойчиво да се подобрява и сега сме в най-добра позиция, излизайки от негативната корекция на пазара от последните месеци, казва Ричард Рос стратег на инвестиционната компания Auerbach Grayson.

През юли „имахме добра реакция на мечите пазари, които наблюдавахме в редица страни, включително и Русия”, допълва той. Китайският Shanghai индекс също се понижи през май с почти 20%.

От страните включени в MSCI, както Русия така и Турция имаха ръст от над 10% през юли, следвани от Китай и Бразилия всяка с по 9%.

Докато всички страни от индекса отбелязват ръст, най слабо се представят пазара в Мароко с едва 0,1% ръст, Перу с 1,4% ръст и Индия с 1,6%.

Руският пазар преживя едно от най-драматичните възстановявания от пролетта, като деноминирания в долари RTS индекс завърши юли с 12% печалба.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още