IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синергон Холдинг с 27% ръст в приходите от продажби за първото полугодие

Загубата на холдинга за полугодието намалява със 77% на годишна база, за което допринася продажбата на дъщерното дружество Ел Пи 02 ЕООД

14:13 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Синергон Холдинг с 27% ръст в приходите от продажби за първото полугодие

Приходите от продажби на Синергон Холдинг АД за първата половина на 2010 година се увеличават с 27% на годишна база до 112,6 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Загубата на холдинга за полугодието намалява със 77% на годишна база до 1,3 млн. лв. За това допринася продажбата на дъщерното дружество Ел Пи 02 ЕООД на Балканкерамик АД на стойност близо 1,5 млн. лв.

През първото тримесечие на 2010 продажбите на Синергон нараснаха с 12% на годишна база, но с толкова се повиши и загубата.

Дейността на групата през разглеждания период януари-юни 2010 година продължава да е силно повлияна от глобалната финансова и икономическа криза, довела до криза в строителния пазар и транспортните услуги, се казва в междинния доклада за дейността на холдинга.

Последната сделка с акциите на дружеството на БФБ е от 23 август на цена 1,41 лв., което представлява понижение от 37% от началото на годината и спад от 44% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 25,8 млн. лв.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още