IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фазерлес излиза на печалба, продажбите растат трето поредно тримесечие

На годишна база продажбите на дружеството намаляват с 14% през второто тримесечие, а за полугодието спадът е 12%

16:41 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фазерлес излиза на печалба, продажбите растат трето поредно тримесечие

Фазерлес АД отчете нетна печалба за второто тримесечие в размер на 235 хил. лв. след три поредни тримесечия с отрицателен резултат, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ. Печалбата за същия период на миналата година бе 168 хил. лв.

През първото тримесечие бе отчетена загуба от 205 хил. лв., а година преди това бе регистрирана печалба от 255 хил. лв. За първото полугодие на 2010 печалбата е 30 хил. лв. при положителен финансов резултат от 423 хил. лв. година по-рано.

Приходите от продажби на компанията през второто тримесечие на годината намаляват с 14% на годишна база до 3,589 млн. лв. През първото тримесечие на 2010 приходите се понижиха с 9,5% на годишна база до 3,555 млн. лв., а за цялото първо полугодие на настоящата година се отчита спад от 11,8% на годишна база до 7,144 млн. лв.

Трябва да се отбележи, че спадовете спрямо първата половина на 2009 са логични, след като кризата за дружеството се усети през втората половина на миналата година.

Оттогава насам Фазерлес неизменно отбелязва ръст в продажбите си спрямо предходното тримесечие, като през второто тримесечие на 2010 те са вече с 22% по-високи отколкото през третото тримесечие на 2009 г.

Второто тримесечие на 2010 премина под знака на кризата, която в Южна Европа, където са основно нашите пазари, няма явни тенденции за приключване, а в България пазарът все повече се ограничава. Тежката и продължителна зима допълнително утежни обстановката, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Акциите на Фазерлес приключиха днешната търговия на БФБ на цена от 30 лв., което представлява спад от 18% от началото на годината и повишение от 8,7% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 15,5 млн. лв.

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още