IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Мостстрой

Дружеството оглави по седмичен ръст компаниите от широкия борсов индекс BG40

09:17 | 03.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – Мостстрой

Книжата на Мостстрой АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката Акция на седмицата.

Това бе позицията с най-голям ръст (8,4%) сред дружествата от индекса BG40. През седмицата бяха прехвърлени 2 867 акции на инфраструктурната компания на обща стойност 5 257 лв.

Книжата на дружеството приключиха търговията на БФБ на цена от 1,95 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 10,9 млн. лв.

Основна причина за повишението в цената бяха отворените във вторник оферти на кандидатите в конкурса за изграждане на Лот 4 на магистрала „Тракия“

Оказа се, че най-ниска е офертата на Сдружение Тракия ІV ДЗЗД, в което влиза и Мостстрой. Останалите компании в сдружението, оглавявано от Холдинг Пътища АД, са Галчев инженеринг АД, Пътностроителна техника, Пътинженеринг М, АБ, Бургаспътстрой, Пътинженерингстрой Т и Видапътстрой.

Офертата на сдружението е на стойност 174,7 млн. лв. без ДДС (209,6 млн. лв. с ДДС), което прави цена на километър от Лот 4 в размер на 2,247 млн. евро. За сравнение, цената на км за Лот 2 (с изпълнител Трейс) бе 2,217 млн. евро, а за Лот 3 (с изпълнител Актор) – 1,919 млн. евро.

След отварянето на офертите във вторник акциите на Холдинг Пътища и Мостстрой се повишиха съответно с 9% и 4%.

През следващите две сесии акциите на Мостстрой прибавиха още над 4%, за да се стигне до седмичен ръст от 8,4%.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
XY
преди 14 години
Смешна работа :) 5000 лв. оборот за седмица :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още