IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд с 4,4% ръст на консолидираните продажби за първото тримесечие

Печалбата на дружеството за тримесечието е в размер на 223 хил. лв. спрямо 39 хил. лв. година по-рано

10:48 | 25.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Билборд с 4,4% ръст на консолидираните продажби за първото тримесечие

Билборд АД отчете 4,4% ръст в консолидираните си приходи от продажби до 5,886 млн. лв. за първото тримесечие на 2010 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Нетната консолидирана печалба на печатарската компания за тримесечието е в размер на 223 хил. лв. спрямо 39 хил. лв. година по-рано.

През последното тримесечие на 2009 дружеството реализира 18,7% ръст в консолидираните приходи от продажби, а за цялата минала година той бе в размер на 4,2%.

Преди около месец компанията прогнозира 15% ръст на обема продукция през 2010.

И през отчетното тримесечие секторът, в който Билборд и дружествата от групата осъществяват дейността си, продължи да бъде засегнат от последиците на икономическата криза, включително и от затрудненото договаряне и получаване на банково финансиране, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Проблем за Билборд и дружествата от групата продължава да бъде трудната събираемост на вземанията от клиенти, както и относително голямата междуфирмена задлъжнялост в сектора, се казва още в доклада.

Акциите на компанията приключиха миналата седмица на ниво от 0,96 лв., което представлява понижение от 17% от началото на годината и спад от 37% за последната година.

Пазарната капитализация на Билборд АД е в размер на 14,4 млн. лв.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още