IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът стигна най-ниската си точка от миналия септември

Енергийната суровина е завършила десет от последните 11 сесии с понижение

22:47 | 18.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът стигна най-ниската си точка от миналия септември

Силното поскъпване на долара срещу всички основни валути понижи цената на петрола до най-ниското й ниво от 29 септември, предаде Wall Street Journal. Щатската валута отбеляза нова най-висока стойност срещу еврото за последните четири години, като поскъпна с 1,7% до 1,2176 долара за евро по време на днешната валутна сесия.

Когато курсът на долара расте това обикновено понижава цената на петрола, за да се запази стойността на суровината, изчислена в други валути. За поевтиняването на петрола помага и увеличението на петролните запаси на САЩ, както и притесненията, че фискалната криза в Европа може да забави възстановяването на световната икономика.

Американският лек суров петрол с доставка през юни поевтиня с 67 цента до 69,41 долара за барел. Цената му варираше в широкия интервал от 68,91 до 72,52 долара за барел по време на днешната волатилна сесия.

Цената на енергийната суровина е завършила десет от последните 11 сесии на Нюйоркската петролна борса с понижение.

Междувременно на международната петролна борса в Лондон брентът поевтиня с 1% до 74,39 долара за барел. По-рано цената му се повишаваше с близо 3%, след като стана ясно, че Гърция е получила 14,5 млрд. евро под формата на заеми от Европейската комисия, както и 5,5 млрд. евро от Международния валутен фонд, което покрива краткосрочните финансови нужди на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още