IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран повиши прогнозата за износа си на петрол

Промяната е отразена в проектобюджета на страната за следващата година

14:24 | 13.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Иран повиши прогнозата за приходите си от износ на петрол с почти една трета в проектобюджета си за следващата си година, обяви информационна агенция Tasnim, цитирана от Bloomberg.

Износът на петрол за 12 месеца, приключващи през март 2023 г., се очаква да достигне приблизително 4,84 квадрилиона риала, сочат данни на Tasnim от днес. Това са около 115 млрд. долара на база на фиксирания държавен обменен курс и 17,2 млрд. долара въз основа на нерегулирания обменен курс.

Предишните данни за износа на петрол в проектобюджета, който все още трябва да бъде финализиран и одобрен от парламента, бяха за 3,81 квадрилиона риала.

Износът на ирански петрол е силно санкциониран от Съединените щати.

Във Виена текат преговори в опит влиятелните страни да посредничат за възобновяване на ядрената сделка, която ще облекчи наказанията и ще позволи повече ирански суров петрол да се появи на световните пазари в замяна на ограничения върху атомните дейности на страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още