IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола се стабилизират

Бързо разпространяващият се делта вариант на коронавируса влияе върху икономиките на Азия и оказва натиск върху търсенето на суров петрол

09:52 | 11.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Петролът стабилизира цената си, след като поскъпна най-силно от почти три седмици след данните за свиване на запасите от бензин и суров петрол в САЩ, предава Bloomberg. 

Фючърсите в Ню Йорк се търгуваха на ниво от 68 долара за барел, след като затвориха с 2,7% по-висока цена във вторник.

Американският петролен институт ще съобщи, че запасите от горива в страната са намалели с 1,11 милиона барела миналата седмица, твърдят запознати с данните. Това би било четвърто поредно седмично понижение, най-дългата серия на поевтиняване от септември, ако бъде потвърдено от официалните данни, които се очакват по-късно в сряда.

Фючърсите върху американския суров петрол West Texas Intermediate с доставка през септември поевтиняват с 0,3% до 68,11 долара за барел на Нюйоркската стокова борса. Фючърсите върху европейския сорт Брент с доставка през октомври губят 0,2% до 70,46 долара на борсата ICE Futures Europe, след като поскъпнаха с 2,3% във вторник.

Бързо разпространяващият се делта вариант на коронавируса влияе върху икономиките на Азия и оказва натиск върху търсенето на суров петрол в някои рафинерии в региона, въпреки че Goldman Sachs Group Inc. прогнозира, че последната вълна на Covid-19 ще повлияе на търсенето само за два месеца, в съответствие с предишните цикли. Най-малко четирима клиенти - трима в Североизточна Азия и един в Югоизточна Азия, са поискали по-малки обеми от договорените им доставки за септември, твърдят служители на рафинериите.

*Данните са актуални към 9:30 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още