IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола продължават да спадат

Пазарът реагира на новината, че Доналд Тръмп подписа пакета от мерки за подпомагане на икономиката на стойност 900 милиарда долара

10:10 | 28.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Фючърсите на суровия петрол Brent се понижиха с 25 цента, или 0,5%, до 51,04 долара за барел, след като по-рано през сесията паднаха с 1,5% до 50,53 долара за барел, съобщава Ройтерс. Пазарът бе повлиян от новината, че Великобритания и ЕС са постигнали споразумение за след Brexit. 

Цената na американския лек суров петрол (WTI) се срина с 19 цента или 0,4% до 48,04 долара за барел.
Спадът идва и след екато американският президент Доналд Тръмп подписа пакета от мерки за подпомагане на икономиката на стойност 900 милиарда долара и бюджета на федералното правителство за 1,4 трилиона долара.

Цените на петрола продължават да се понижават, задълбочавайки загубите от предишната сесия, след като нов щам на новия коронавирус в Обединеното кралство предизвика опасения за възстановяването на търсенето на гориво. Бързо разпространяващият се коронавирусен щам блокира голяма част от Великобритания и накара няколко държави да затворят границите си за британски пътници и товари.

След като правителството на Обединеното кралство предупреди, че новият щам на вируса изглежда се разпространява много по-бързо от предишните видове, Индия, Пакистан, Русия, Йордания и Хонконг се присъединиха към европейските страни, които спряха пътуванията от Великобритания, а Саудитска Арабия, Кувейт и Оман затвориха границите си напълно. 

*Информацията е актуална към 09:36 часа българско време. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още