IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новият ръст на запасите в САЩ понижава цената на петрола*

Спадовете са ограничени от новината за разведряване на търговския фронт

10:17 | 05.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Петролът поевтинява в четвъртък, след като ден по-рано стана ясно, че запасите от „черно злато“ в САЩ са нараснали противно на очакванията.

Международният бенчмарк Брент отписва 0,15% от стойността си до цена от 60,61 долара за барел. От своя страна цената на американският лек суров петрол WTI отслабва с 0,34% до 56,07 долара за барел.

И двата сорта отбелязаха поскъпване по-рано в рамките на азиатската търговия, след като бе потвърдено, че преговорите между Вашингтон и Пекин ще бъдат подновени през идните седмици, съобщава Ройтерс.

Американският търговски представител Робърт Лайтайзър и финансовият министър Стивън Манучин са провели разговор с китайския вицепремиер Лу Хъ и са се съгласили да проведат нов кръг от разговори във Вашингтон „през идните седмици“, заявиха от службата на търговския представител. По-късно новината бе потвърдена и от Пекин.

Късно в сряда Американският петролен институт публикува данните за американските резерви, от които става ясно, че през изминалата седмица налице е бил ръст противно на очакванията за спад.

Увеличението в САЩ за миналата седмица, завършила на 30 август, е от 401 000 барела до 429,1 млн. барела. Прогнозите на анализаторите бяха за понижение от 2,5 млн. барела.

По-рано в сряда главният финансов директор на петролния гигант ВР Браян Гилвъри заяви пред Ройтерс, че глобалното търсене на „черно злато“ се очаква да нарасне с по-малко от 1 млн. барела дневно през 2019 г. на фона на забавянето в търсенето.

В същото време доставките ще останат ограничени, след като руски представители дадоха сигнал, че страната ще продължи да се придържа към ограничението на добива, договорено със страните от ОПЕК.

Към 10 ч. българско време стойността на златото също намалява с 0,23% до 1556,75 долара за тройунция. Алуминият и платината също поевтиняват.

*Информацията е актуална към 9:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още