IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтиня заради 2-годишен връх на вътрешното производство в САЩ

Вътрешното производство в САЩ е на най-високото си ниво от юли 2015 г.

13:02 | 28.09.17 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се понижиха в четвъртък, след като данни на американското правителство разкриха седмично покачване на вътрешното производство до най-високото ниво за повече от две години, съобщи Investing.com.

Към 11:30 часа българско време фючърсите върху американския лек суров петрол поевтиняват с 0,10% до 52,08 долара за барел, а тези върху сорта Брент понижават цената си с 0,16% до 57,48 долара за барел, понижавайки се от близо 26-месечния връх,  достигнат по-рано през седмицата.

В сряда цените на петрола се повишиха в резултат на данните, че петролните резерви в САЩ неочаквано са намалели, докато рафинериите засилват добива си. Цените на черното злато бяха подкрепени и от сделката за намаляване на добива с 1,8 млн. барела на ден от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и други производители.

Доклад на Американският петролен институт обаче показа, че вътрешното производство на суров петрол се е увеличило с 0,4% до 9,55 млн. барела през миналата седмица, което е най-високото ниво от юли 2015 г.

Цените получават подкрепа през последните седмици на фона на нарастващия оптимизъм, че пазарът на суров петрол е напът да се ребалансира, след като данните потвърдиха стриктно спазване от страна на големите производители на споразумението за намаляване на доставките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Hahoto
преди 6 години
Така е друже, поевтиняването на петрола за малка и отворена икономика като нашата, означава по-малко разходи за покупката му, което се отразява много добре на платежния баланс на страната. Освен това намалява цената на топлото, на горивата, а от там намаля себестойността на всички произведени продукти, което опосредствено спомага за по-голямо потребление и за по-добрия износ. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
Петролът поевтинява. За най-голяма радост на Хахото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още