IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се стабилизира след спадовете от предишната сесия

Инвеститорите очакват данните за резервите в САЩ на Американския петролен институт

10:42 | 15.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се стабилизират във вторник, след като предходната сесия имаше резки спадове до 3-седмично дъно. Поскъпването при долара и отслабена активност в китайските рафинерии доведе до пониженията, отбелязва Ройтерс.

През седмия месец на годината китайските рафинерии са обработили 10,71 млн. барела дневно, показа докладът на Националната статистическа служба. Това е с около 500 хил. барела по-малко в сравнение с юни и най-ниското ниво от септември 2016 г. 

Данните идват на фона на опасенията, че свръхпредлагането може да понижи търсенето на петрол, което пък от своя страна да намали шансовете за свиване на резервите под 5-годишното усреднено ниво. Това от своя страна пък ще окаже допълнителен натиск над цените.

Американският лек суров петрол WTI и европейският бенчамарк Брент се търгуват без съществени изменения на нива съответно 47,53 долара и 50,70 долара за барел към 10:30 часа българско време.

В петък компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes съобщи, че броят на нефтените платформи в САЩ се е увеличил с 3 до 768.

Инвеститорите очакват данните за резервите в САЩ на Американския петролен институт. В сряда ще излязат официалните данни на Администрацията за енергийна информация. Анализаторите очакват спад в размер на 3,176 млн. барела миналата седмица.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още