IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролните резерви в САЩ се понижават с по-малко от очакваното

Общо петролните резерви на САЩ са на ниво 481,9 млн. барела, което властите считат, че това е в горната половина на средния диапазон за това време на годината

18:29 | 02.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролните резерви в САЩ са се понижили с 1,5 млн. барела през седмицата до 28 юли, обяви администрацията за енергийна информация в редовния си седмичен доклад, цитиран от Investing.com. Количеството е по-малко от очакванията.

Пазарните анализатори прогнозираха спад от около 3 млн. барела, а ден по-рано Американският петролен институт съобщи за ръст от 1,8 млн. барела.

Резервите в хранилището Кушинг, щата Оклахома, което се счита за разпределителен център за WTI, се понижават с 39 хил. барела миналата седмица.

Общо петролните резерви на САЩ са на ниво 481,9 млн. барела, което властите считат, че това е в горната половина на средния диапазон за това време на годината.

Резервите от бензин се понижават с 2,5 млн. барела на фона на очаквания за спад от 0,6 млн.

След публикуването на доклада първоначално петролът поевтиня, но после се върна на зелена територия. Към 18:20 часа българско време американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,37% до 49,34 долара, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 0,46% до 52,02 долара за барел.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още