IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на петрола се понижават след ръста на резервите в САЩ

Добивът в САЩ расте с 52 хил. барела дневно до 9,2 млн. барела, което представлява 9% ръст от средата на 2016 г.

10:52 | 06.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се понижават в четвъртък, след като ръстът в резервите в САЩ подчерта, че на пазарите все още има свръхпредлагане, съобщава Ройтерс.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,27% до 51,01 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад от 0,22% в цената си до 54,23 долара към 10:30 часа българско време.

В сряда вечерта Администрацията за енергийна информация съобщи, че резервите в САЩ са се повишили с 1,57 млн. барела през предходната седмица до 535,5 млн. барела.

Добивът в САЩ расте с 52 хил. барела дневно до 9,2 млн. барела дневно, което представлява 9% ръст от средата на 2016 г.

Резервите в хранилището Кушинг, щата Оклахома, което се смята за разпределителен център за WTI, са нараснали с 1,4 млн. барела до рекордните 69,1 млн. барела. Когато там се отчита ръст, това обикновено натежава на цената на WTI, обяснява Ройтерс.

По думите на Оле Хансен, директор на звеното за стратегии на суровинните пазари, хранилището в Кушинг има капацитет от 77 млн. барела.

Заради пренасищането на пазара износът на суров петрол от САЩ се е повишил до рекордните 1,1 млн. барела дневно, като по-голямата част от доставките са за Азия. Според трейдърите там има ранни сигнали за затягане на пазара благодарение на усилията на ОПЕК да подкрепи цените.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още