IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се търгува със спадове в очакване на данни за нефтените платформи в САЩ

Миналата седмица имаше повишение от 21 нефтени платформи, което беше десети пореден ръст

11:11 | 31.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролът се търгува със спадове на цената в петък, след като по време на азиатската търговия също поевтиняваше вследствие на прибиране на печалби и въпреки добрите данни за китайската промишленост, съобщава Investing.com.

Търговията в последния борсов ден от седмицата е предпазлива, тъй като пазарните участници очакват по-късно днес данните на компанията Baker Hughes за изменението в броя на нефтените платформи в САЩ. Миналата седмица имаше повишение от 21 нефтени платформи, което беше десети пореден ръст. Така броят нарасна до 652 – най-високата стойност от септември 2015 г.

Към 10:50 часа българско време американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,10% до 50,30 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад в цената си от 0,21% до 53,02 долара за барел.

В Китай Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на промишлеността се повиши до 51,8 пункта през март, което е малко над очакванията за стойност от 51,7 пункта.

Имаше и данни от Япония, според които разходите на домакинствата са се свили с 3,8% на годишна база през февруари, а очакванията бяха за 1,7-процентов спад. На месечна база обаче те отчитат ръст от 2,5 на сто. Индустриалното производство в Япония е нараснало с 2% на месечна база през февруари, което беше над прогнозите.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още