IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтинява заради ръста на резервите в САЩ

През последния месец петролните фючърси се търгуват в тесни граници малко над 50 долара за барал

10:10 | 25.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Петролът поевтиня по време на азиатската сесия, след като данните на Американския петролен институт показаха, че резервите в САЩ се увеличават, съобщава Investing.com.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,3% до 53,02 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад в цената от 0,31% до 55,27 долара за барел към 9:50 часа българско време.

Данните на института показват, че петролните резерви са нараснали с 2,9 млн. барела през миналата седмица. Повишението при запасите от бензин възлиза на 4,8 млн. барела, а дестилираните продукти са се увеличили с 2 млн. Резервите в хранилището Кушинг, щата Оклахома, което се смята за разпределителен център за WTI, се понижават със 100 хил. барела към седмицата, приключила на 20 януари.

По-късно днес - в 17:30 часа българско време, ще излязат официалните данни на Администрацията за енергийна информация. Очакванията на пазарите са за ръст от 2,8 млн. барела.

Тази седмица цените на петрола задържаха повишенията заради споразумението за координирани понижения на добива в ОПЕК и извън картела. Освен това спадът в доларовия индекс до 7-седмично дъно дава положителен импулс за купувачи, които ползват друга валута.

През последния месец петролните фючърси се търгуват в тесни граници малко над 50 долара за барал, тъй като пазарните нагласи бяха разкъсвани между очаквания за възстановяването на шистовата продукция в САЩ и надеждите, че свръхпредлагането може да се свие заради договорените понижения на добивите от страна на големите производители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още