IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добивът на въглища в Русия расте до 32,3 млн. тона през януари

В основата на увеличението е по-големият износ на въглища, показва статистиката

12:53 | 02.02.16 г. 1
Добивът на въглища в Русия расте до 32,3 млн. тона през януари

От началото на годината в Русия са добити 32,2 млн. тона въглища, което е ръст от 3,3% спрямо същия месец на 2015 година, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Данните показват, че в основата на това увеличение е по-големият износ, който се е повишил с 6,6 на сто до 12,6 млн. тона. Доставките на вътрешния пазар също се увеличават – с 2,2% до 17,38 млн. тона.

През първия месец на годината са възстановени доставките на въглища за Украйна. ТАСС припомня, че такава заповед е била издадена от президента Владимир Путин в края на 2015 година, след като Киев е възобновил доставките на електроенергия за Крим. Така през януари износът за Украйна е в размер на около 1 млн. тона.

В разглеждания период най- голям ръст на добива отчита ОАО ОУК "Южкузбассуголь" - от 23,2 на сто на годишна база до 1,1 млн. тона. Най-голям спад пък отчита ОАО "Распадская" – в рамките на 26% до едва 686 хил. тона.

Най-много въглища през януари е добила ОАО „СУЭК“ - 9,57 млн. тона, което представлява увеличение от 12,8% спрямо първия месец на 2015 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
...ОУК "Южкузбассуголь"..--------------------------------------------------------мале това не мога да го прочета "Юасдфлкявежсдфсфд".... :)) личи си, че китайците са им приятели :)) Ми нека си копат, браво ето при срив на бензина ше си минат на евтино гориво ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още