IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се закотви на 4-месечно дъно

Дългосрочните прогнози на пазара продължават да бъдат мечи, след като ОПЕК продължава да изпомпва големи количества петрол

11:02 | 06.08.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

Фючърсите върху щатския суров петрол бързо загубиха печалбите от началото на сесията и поевтиняха до невиждано от месец март дъно. Мечките възвърнаха своето влияние върху петролния пазар след нови новини за пренасищане на пазара с барели.

По време на вчерашната сесията петролните контракти поскъпнаха, след като Администрацията за енергийна информация на САЩ обяви, че запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 4,4 млн. барела през седмицата, която приключи на 31 юли. Анализатори прогнозираха значително по-малък спад от около 1,3 млн. барела. Това движение обаче не се задържа дълго на пазара.

Дългосрочните прогнози на пазара на петрол продължават да бъдат мечи, след като ОПЕК продължава да изпомпва големи количества петрол, а миналата седмица в САЩ нараснаха платформите за добив на петрол, което допълнително стимулира американското производство на „черно злато“ и увеличава глобалното пренасищане. Икономическото забавяне на Китай също плаши инвеститорите, тъй като Китай е вторият по големина консуматор на петрол. Цената на петрола се „потопи“ в мечия пазар миналия месец и е загубила повече от 50% спрямо миналата година.

OILUS

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Grosss преди 2 седмици:Дъното 2001 г беше 9 долара.А 2001-ва беше не преди 6, а преди 14 години. Дребни подробности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
sssaaa
преди 8 години
Сега MZ/X, като види коментара ти и ще каже, че жълтото злато ще падне под 500$, а черното злато до 10$, защото са загубили блясъка си и вече не са толкова атрактивни за инвеститорите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Grosss
преди 8 години
Дъното 2001 г беше 9 долара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 8 години
Съдейки по графиката за петрола, не се е точно закотвил, ами баш си дълбае в дъното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още