IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът записа спад след разнопосочни данни за запасите

Факторът „Гърция“ отново тежи на пазара на енергийни стоки

11:45 | 25.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Производството на петрол в САЩ, с изключение на Аляска, достигна ръст от 9,19 млн. барела на ден. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Производството на петрол в САЩ, с изключение на Аляска, достигна ръст от 9,19 млн. барела на ден. Снимка: Ройтерс

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

В сряда Администрацията за енергийна информация в САЩ публикува данни за спад от 4,9 млн. барела в петролните запаси за седмицата, приключила на 19 юни. Тези данни изненадаха анализаторите, които очакваха понижение от 1,8 млн. барела. От ведомството също така публикуваха данни за бензиновите запаси, които са нараснали с 680 000 барела спрямо прогнозата за спад от 304 000 барела. Основна причина за ръста в запасите остава силното вътрешно производство. Увеличените бензинови запаси надделяха и котировките на „черното злато“ поеха надолу.

Факторът „Гърция“ отново тежи на пазара на енергийни стоки. Пазарните участници продължават да бъдат несигурни относно бъдещето на страната и развитието на преговорите, касаещи гръцкия дълг. Срещата на финансовите министри на еврозоната, която се проведе вчера в Брюксел, остана без резултат, след като продължи само половин час. Срещата ще продължи и днес, като основна тема продължава да бъде предложените планове за реформи.

В същото време производството на петрол в САЩ, с изключение на Аляска, достигна ръст от 9,19 млн. барела на ден. Общата продукция нарасна с 9,60 млн. барела на ден. Цялото това производство показва, че предлагането е все още много повече от търсенето и това затвърждава мечите прогнози за цените на енергийните стоки.

OILUS

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:03 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още