IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се задържа над 60 долара за барел

"Черното злато" не успя да се възползва максимално от слабото представяне на щатската валута

10:55 | 19.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът се задържа над 60 долара за барел

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

Щатският петрол записа ръст по време на сесията в четвъртък. Цената на „черното злато“ достигна най-високото си ниво за последната седмица, а основните фактори за поскъпването бяха по-слабия долар и седмата поредна седмица със спад в запасите на суров петрол в САЩ.

Въпреки, че суровината остана на зелена територия, анализаторите предупреждават, че перспективите пред петрола остават негативни, а основната причина за това е, че производството в световен мащаб продължава с високи темпове.

„Черното злато“ не успя да се възползва максимално от слабото представяне на щатската валута и да реализира по-големи печалби. Ден по-рано Федералната банка на САЩ не повиши лихвените проценти, а запасите на суров петрол в страната отчетоха пореден спад. Пазарните условия пред петрола изглеждат благоприятни, но силното световно производство от една страна и силната техническа съпротива от друга не дадоха възможност на суровината да реализира по-голям ръст в цената си.

По-рано през седмицата беше публикуван ежеседмичния доклад на американското енергийно министерство, който отчете, че резервите са намалели с нови 2,7 млн. барела.

Фючърсите върху лек суров петрол с доставка през месец юли поскъпнаха до ниво от 60,45 долара за барел. За сесията от четвъртък печалбата беше около 0,88%.

Цената на петрола е в консолидация, но все пак успява да се задържи във формирания възходящ тренд. Осцилаторът Stochastic индикира, че цената се намира в зоната около 50 пункта и това отново е сигнал, че цената е в консолидация. Ключова съпротива може да бъде открита около нивата на 61.80 долара за барел, а основната подкрепа около 57,65 долара за барел.

ЦЕННИ МЕТАЛИ

Златото се възползва от слабото представяне на долара и реализира ръст от над 2% в стойността си. Скъпоценният метал успя да премине психологическата граница от 1 200 долара за тройунция и достигна най-високите си нива от близо месец насам.

Главната причина за ръста в цената на жълтия метал беше срещата на Федералната банка на САЩ, която се проведе ден по-рано през седмицата. Централната банка не повиши лихвените проценти и обяви, че това ще бъде направено чрез постепенен процес.

Фючърсите върху злато с доставка през месец август приключиха на цена от 1 202 долара за тройунция. Дневният ръст за скъпоценния метал беше от 2,1%, или 25,20 долара.

На дневна база златото остава във възходящ тренд, а най-близката подкрепа, която можем да открием, е при нивата около 1 178 долара за тройунция. От друга страна печалбите са ограничени от съпротивата при нивата на 1 208 долара за тройунция. Осцилаторът Stochastic остава близо до нивата около 70 пункта и скоро можем да очакваме навлизане в зоната на свръхпокупките.

Фючърсите върху сребро със срок на доставка месец юли поскъпнаха с 20,6 цента, или 1,3%, завършвайки търговията на ниво от 16,153 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Предлагам да продължават трейдърите да залагат на разни движения нагоре-надолу въпреки, че коридорът се стеснява. доставят за Китай, к'во им е....Абе, не ви ли омръзна все далавери, все шменти-капели, нищо градивно... ', каква скука, каква малка надежда има в тази прослойка. За "ояла се" не казвам, не се е. И скоро няма да се, ако продължава все на куц кон да залага. Какви инвеститори, Боже, опази?- Та то нито визия, нито амбиция, нито способност нещо ново да родят тез умни глави. - "Умни". На какво отгоре?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още