IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът записа значителен ръст

Златото също пое нагоре, като подкрепа оказаха новините за макроикономическите показатели в САЩ

11:44 | 24.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът записа значителен ръст

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ 

Щатският петрол се повиши, след като увеличи стойността си с 2.8%. Отново основна причина за ръста на „черното злато“ се оказа новината за запасите на петрол в САЩ.

Данните за складовите наличности в САЩ отчетоха ръст за пореден път и надвишиха очакванията на анализаторите. Запасите на петрол са се увеличили с 5,3 млн. барела на фона на прогнози за ръст от 2,7 млн. Резултатите показват, че презапасяването на щатската икономика с петрол е намаляло, което може да се приеме, че е добър знак за цената на суровината.

Преди два дни бяха подновените военни действия в Йемен, което също оказва силно влияние върху пазара на петрол. В същото време мерките за стимулиране на икономическия ръст в Китай през следващите месеци може да окажат подкрепа на цените на суровините.

Фючърсите върху лек суров петрол с доставка през месец май приключиха на ниво от 57,53 долара за барел. В момента цената се намира над нивото на 14-периодната пълзяща средна, като се колебае над тази стойност за последните 20 дни.

От осцилатора RSI виждаме, че стойността е непосредствено под нивото на прекупеност при 70 пункта, което означава, че може да се очакват продажби през следващите дни.

ЦЕННИ МЕТАЛИ

Златото се повиши, след като отчете ръст от 7,40 долара за тройунция. Подкрепа върху ценния метал оказаха новините за макроикономическите показатели в САЩ. Резултатите за продажбите на нови домове бяха по-слаби от очакваното и това допринесе за спада на щатския долар на международните пазари. Това от своя страна е добра възможност инвеститорите да купуват злато.

Фючърсите върху злато се намират непосредствено под средната си стойност за последните 14 дни, което е знак, че при приключване на днешната търговия под този трендови показател, бихме могли да очакваме спад през следващите дни на пазара на скъпоценния метал.

Фючърсите върху сребро със срок на доставка месец май се повишиха с 3,3 цента и завършиха търговията на ниво от 15,83 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още