IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът сложи край на 7-дневната си губеща серия

Настроенията на инвеститорите бяха силно повлияни от докладa за размера на американските резерви oт суровината

11:26 | 19.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът сложи край на 7-дневната си губеща серия

Енергийни стоки

Щатският петрол обърна тренда през изминалия ден, поскъпвайки с повече от 3%. Настроенията на инвеститорите бяха силно повлияни от публикувания доклад за размера на американските резерви в суровината, но последната дума имаше срещата на Федералния резерв.

Данните отчетоха ръст за десети пореден път, надвишавайки сериозно очакванията на анализаторите. Запасите от петрол на икономика номер едно нараснаха с повече от 9,6 млн. барела на фона на прогнози за ръст от едва 4 млн. барела. Докладът бе публикуван в 16:30 часа българско време и предизвика бурни движения в цената на енергийните стоки.

Пазарите бяха раздвижени допълнително и от заседанието на Федералния резерв снощи, където стана ясно, че лихвите в САЩ все още няма да бъдат увеличавани, но е много вероятно това да стане факт до края на годината. Всичко това доведе до късно рали за петрола, който в крайна сметка успя да завърши деня със завидно повишение в цената си.


Фючърсите върху лек суров петрол с доставка през месец април приключиха на ниво от 44,66 долара за барел. Все по-вероятен остава сценарият за записването на двойно дъно при 43 долара за барел и отскачане. Това е една от най-популярните фигури за обръщане на дългосрочни трендове.

Временна подкрепа на суровината оказа слабият щатски долар, който позволи на инвеститорите от държави, чиито национална валута не са зелените пари да си поемат глътка въздух и да засилят покупките на нефт. Бичи настроените инвеститори ще търсят подкрепа и в приближаващия туристически сезон, който традиционно осигурява импулс в котировките на енергийните стоки.

Ценни метали

Златото бе сред стоките, които предизвикаха най-голям интерес сред инвеститорите през изминалия ден, като последните котировки бяха на ниво от 1 156,80 долара за тройунция. По този начин благородният метал успя да сложи край на тридневната си негативна серия, поскъпвайки с повече от 10 долара за тройунция. Създалата се еуфория след заседанието на Федералния резерв осигури на златото необходимия тласък за така нужното в последно време възходящо движение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:59 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още