IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Страните износителки на газ обсъждат сътрудничество и промяна в структурата си

Русия ще обсъди ситуацията с цените на петрола и газа с останалите участници в структурата

11:24 | 16.12.14 г.
Страните износителки на газ обсъждат сътрудничество и промяна в структурата си

Форумът на страните износителки на газ ще обсъди във вторник възможности за промяна на организационната структура и одобряването на статут на наблюдател на Оман в организацията, информира ТАСС.

Освен това ще бъде разгледана възможността Перу да бъде включен сред страните наблюдателки във Форума. Сътрудничеството между страните износителки на газ е особено важно на фона на силните колебания на световния енергиен пазар, посочи преди откриването на заседанието на Форума катарският министър на петрола Мохамед Салех ас Сада.

Русия ще обсъди ситуацията с цените на петрола и газа с останалите участници в структурата, посочи по-рано пред журналисти в Оман председателят на съвета на директорите на „Газпром“ Виктор Зубков.

Членовете на Форума на страните износителки на газ са Иран, Алжир, Боливия, Либия, Русия, Нигерия, Екваториална Гвинея, Катар, Египет, Тринидад и Тобаго и Венецуела. Статут на наблюдатели имат Казахстан и Норвегия. Централата на Форума е в Доха, Катар.   

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още