IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Suisse: Възходящият суперцикъл при суровините е мъртъв

Най-голямата причина за това е Китай, където според анализаторите на банката има троен балон

10:30 | 30.11.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Credit Suisse: Възходящият суперцикъл при суровините е мъртъв

Възходящият суперцикъл при суровините е мъртъв. Сега е време да свикваме с низходящ суперцикъл, като Китай е най-голямата причина за това, предупреждават стратези на Credit Suisse, цитирани от MarketWatch.

Търсенето на суровини обикновено е много циклично. Суровините обаче сега се представят по-лошо от цикличните индикатори за растежа, включително промишленото производство и новите производствени поръчки. Голяма част от вината е на Китай, след като страната продължава да бъде "най-значимият източник" на търсене за повечето промишлени стоки:


Графика: Thomson Reuters, Credit Suisse

Стратезите смятат, че Китай е напът към "твърдо приземяван?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 12
dakl
преди 9 години
Изглежда Западът започва " артелерийската" подготовка предварващо тоталното настъпление срещу основния икономически конкурент Китай. Нищо чудно съвсем скоро да станем свидетели , че новата " империя на злото" ще се нарича също Китай. Днес войната срещу Русия е предназначена да извади от строя основния възможен съюзник, който може да осигури на Китай суровини и военни технологии! Резултатът действително ще е интересен защото вероятно ще промени много от това на което днес сме свидетели!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още