IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед изпрати нагоре цените на златото и среброто

Основните борсови индекси отстъпват след ангажимента изкупуването на облигации да спре през октомври

14:07 | 10.07.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фед изпрати нагоре цените на златото и среброто

Цените на златото и среброто поеха рязко нагоре днес, записвайки повишения за втори пореден ден. Двигател на интереса към благородните метали стана докладът от последната среща на ръководството на американския Федерален резерв, публикуван вчера, пише MarketWatch.

Днес цената на златото с доставка през август се повишава с 1,5 на сто до 1 343,30 долара за тройунция. Септемврийските фючърси върху среброто пък поскъпват с 2,4 на сто до 21,54 долара за тройунция.

Вчера златото записа първи ръст за последните четири търговски дни. То набра сила след публикуването на стенограмата от последната среща на Фед. От нея става ясно, че централната банка ще се придържа към плана си да приключи с покупките на облигации през октомври.

Плановете на Фед явно внасят доза несигурност в инвеститорските настроения. Това се вижда от отстъплението на фючърсите върху водещите борсови индекси в САЩ. Около три часа преди старта на търговската сесия фючърсите върху Dow Jones Industrial Average и S&P 500 индикират спад от по 0,8 на сто.

Вчера пазарите не реагираха по някакъв по-особен начин на новините, като индексите в САЩ записаха повишения в рамките на около половин процент.

Днес обаче в Европа регионалният индекс Stoxx Europe 600 губи 1,2 на сто, насочвайки се към загуба за пети пореден ден. За негативното движение допринесоха данните за изненадващ спад на производствата в Италия и Франция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
boogeyman
преди 10 години
по-скоро проблемите на португалската Banco Espirito Santo изпратиха цените нагоре....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още