IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът отново се смъкна под 100 долара за барел

Пазарните участници са разколебани след слабите икономически данни от САЩ

10:52 | 14.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът отново се смъкна под 100 долара за барел

Петролните фючърси поевтиняха под психологическата граница от 100 долара за барел по време на ранната европейска търговия в петък след разочароващите данни от САЩ в четвъртък. Правителствените доклади разколебаха пазарните участници в навечението на публикуването на нова порция данни по-късно днес.

Цената на контрактите върху енергийната суровина с доставка през март поевтиняват с 0,54% до 99,81 долара за барел.

В предходната търговия активът поскъпна минимално с 0,02% до 100,35 долара за барел.

Цената на петрола остана под натиск, след като продажбите на дребно в САЩ oтчетоха нов спад през януари на годишна база. Търговията на дребно в първата по сила икономика в света се сви с 0,4 на сто през отчетния месец след понижението от 0,1% през декември.

Продажбите на дребно са един от ключовите компоненти за формирането на брутния вътрешен продукт. Потребителските разходи са равняват на около 70% от американската икономика.

Същевременно първоначалните молби за помощи при безработица в САЩ неочаквано се увеличиха през приключилата на 8 февруари седмица. Броят на подалите искове за помощи американци нарасна до 339 000 в сравнение с 331 000 в предходния отчетен период. Пазарните прогнози бяха за равнище от 330 000.

Въпреки това общият брой на молбите за седмицата, приключила на 1 февруари, показаха лек спад до 2,953 млн. в сравнение с ревизирания ръст от 2,971 млн. в предходната седмица. Пазарният консенсус се бе обединил около равнище от 2,96 млн.

Цената на петрола намери лека подкрепена, след като производството в Либия намаля с повече от 100 000 барела на ден през тази седмица, тъй като протестиращи блокираха два ключови тръбопровода, собственост на държавната петролна компания.

Междувременно контрактите върху търгувания в Лондон сорт Брент с доставка през април поевтиняват с 0,23 на сто до 108,28 долара за барел.

По този начин спредът между брента и WTI достига 8,47 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още