IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия разшири обхвата на кредитирането, гарантирано със злато

Централната банка ревизира правилата на фона на умерения растеж на кредитните портфейли в злато на небанковите финансови компании

10:38 | 09.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индия разшири обхвата на кредитирането, гарантирано със злато

Централната банка на Индия увеличи размера на сумата, която финансовите компании могат да отпускат като заем в замяна на притежавано злато, пише BBC.

Съгласно новите правила, небанкови финансови дружества могат да отпускат кредити в размер до 75% от стойността на притежаваното от тях злато. Досегашният процент бе 60 на сто.

Индийската централна банка ревизира правилата с оглед на умерения растеж на кредитните портфейли в злато на местните компании.

Гарантираното със злато кредитиране е бързо разрастващ се бизнес в Индия, като индустрията се оценява на повече от 20 млрд. щатски долара.

Последните оценки на Световния златен съвет поставят индийската икономика на 11-то място в глобалната класация, заемайки дял от 10% от световните златни наличности.

Meждувременно фючърсите върху златото се търгуват в относително тесни граници в днешната сесия след серията новини от САЩ вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още