IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силният долар натисна надолу цената на златото

Благородният метал поевтиня с близо 3% на седмична база след добри икономически данни, които правят вероятно свиванете на стимулите от Фед

09:34 | 04.11.13 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Силният долар натисна надолу цената на златото

Цената на фючърсите върху златото достигна 2-седмично дъно в петък, след като по-добрите от очакваното икономически данни от САЩ дадоха нов тласък на коментарите, че Федералният резерв може да започне изтъняване на стимулите по-рано от очакваното.

Златните контракти с доставка през декември поевтиняха с 0,79% в петък, затваряйки седмицата при 1 313,20 долара за тройунция.

На седмична база стойността на контрактите се смъкна с 2,9%, постигайки най-големия си седмичен спад в последните седем седмици.

Доларът подобри позициите си след добрите данни за производствената активност в САЩ, които стимулираха очакванията на някои анализаторите, че Федералният резерв на САЩ може да ограничи покупките си на облигации на заседанието си през декември.

Докладът на Института за управление на доставките показа, че индексът на мениджърите по покупките е нараснал до 56,4 пункта през октомври – най-високото равнище от април 2011 г.

Доларовият индекс ICE, който следи представянето на зелените пари спрямо кошница от шест други основни валути, нарасна с 0,6% до 80,80 пункта в петък, постигайки най-високия си резултат от 18 септември.

По-силният щатски долар традиционно поставя под натиск цената на златото, тъй като прави актива по-скъп за притежателите на други валути.

Цената на благородния метал губи около 22% от началото на годината на фона на продължаващите очаквания от някои експерти, че Фед ще започне изтъняване на 85-милиардните си месечни стимули.

Междувременно среброто с доставка през декември поевтиня с 0,14% в петък, затваряйки сесията при 21,83 долара за тройунция. На седмична база контрактите върху метала изгубиха 3,53 на сто.

Медта с доставка през декември също поевтиня минимално – с 0,06%, до 3,298 долара за паунд. Цената на силно застъпения в индустрията метал напредна с 0,87% за седмицата на фона на добрите данни от Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Е как мога да оставя без отговор няколко лични обиди? И то, противоречащи на реалността в твоето поле на мислене?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 3
nobel
преди 10 години
Ако аз бях толкова ***, колкото ме описваш, ти изобщо не би си дал труд да ми отговаряш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Ще ти докажа че се САМОманипулираш от мое име:Ти каза за МЕН: "Ти, например, дори не забелязваш от кога аз ти се подигравам за ПЛАНА, и даже започна да го пишеш с главни букви като мен."върнах се назад в хисторито и разгледах постовете ти - ти започваш да употребяваш думата "план" с главни букви от 25.Окт.2013г.Ето ти мой пост от 23.Окт.2013г.:http://***.investor.bg/bulgaria-on-air/462/a/barozu-se-izkaza-za-priem-v-es-na-celite-balkani,160083/ - право ли ти впечатление изписването на думата "план" с главни букви - 2 дена преди да започнеш да го правиш и ТИ??? - абе напънат комплексарино - аз не ти ли споменах преди няколко дена че преписваш от мен идеите и мислите ми - без да разбираш нищо???Кажи в коя лудница си - ще ти изпратя цветя !! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
Задоволените маймуни са ме отвращавали винаги най-много - повече и от обикновенните прости маймуни!Момче, толкова тъпота лъха от теб, че не виждам нуждата като функция на твоята необходимост, да ти отговарям!... по-скоро нуждата да ти обясня къде бъркаш, у мен е по-голяма отколкото у теб е необходимостта да го разбереш ...Но ако все пак някога допуснеш, че може да си толквоа ***, че да не го разбираш в момента и да имаш нуждата да ти го обясня - кажи - насреща съм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
хора които могат да мислят, стигнат до други изводи!!! Ако ти не стигаш до други изводи - значи имаш проблем с мисленето...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
dani de vito
преди 10 години
На 30.10.13 само за 10 мин.се продадоха над 100 000 фючърси злато ,които по 100 унции правят 10 милиона .Това е една осма от световното производство !За това има само една дума -манипулация ....Не може да печаташ 1 трилион годишно и да е силна валутата ....но може да направиш да изглежда ,че е така докато дойде видовден ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
ABBA
преди 10 години
Силен, силен, колко да е силен? Разрешат ли им да печатат, започват да ръсят кемтрейлс по нашето небе. Тия дни се ***, но се радваме на реклами за илачи за гърло, нос и пр. респираторни заболявания.Иначе *** възторг настъпва всеки път развъртането на зелената вестникарска печатница.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още