IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява в очакване на данните за запасите в САЩ

Доставките на енергийната суровината в САЩ отбелязаха понижение от 27,1 млн. барела през последните три отчетни периода

10:29 | 23.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът поевтинява в очакване на данните за запасите в САЩ

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняват в електронната търговия във вторник. Понижението идва на фона на предстоящото оповестяване на седмичните данни за запасите от енергийната суровина в САЩ, предава MarketWatch.

Цената на петрола с доставка през септември отстъпва с 0,24 долара, или 0,23 на сто, достигайки до 106,70 долара за барел на Comex подразделението на Нюйоркската борса.

Стойността на суровината се понижи с 1,14 долара, или 1,1 на сто, до 106,91 долара в понеделник, отбелязвайки лека колебливост в края на търговията.

Във вторник инвеститорите са в очакване на изготвяните от Американския институт по петрола (API) актуални данни за доставките на "черно злато" за седмицата до 19 юли. Aнкетираните от Platts анализатори очакват спад в рамките на 2,6 млн. барела.

Доставките на енергийната суровината в САЩ отбелязаха понижение от 27,1 млн. барела през последните три отчетни периода, припомнят експертите от Platts, позовавайки се на данните на щатската Администрация за енергийна информация (EIA). Оповестеният през изминалата седмица доклад на EIA показа понижение на доставките близо три пъти над очакванията на анализаторите.

Последните спадове, съчетани с продължаващите опасения за политическата обстановка в Близкия Изток, подтикнаха ръст на цената на петрола над границата от 108 долара за барел – резултат, който не бе постиган от март 2012 г.

На фона на прогнозирания спад в доставките анализаторите очакват ръст от около 800 000 барела в запасите на бензин и покачване от 1,9 млн. барела при дизеловото гориво.

Бензиновите фючърси с доставката през автуст губят 0,01 долара, търгувайки се за 3,05 долара за галон, докато цената на дизеловото гориво с доставка през август запазват позициите при 3,07 долара за галон.

Стойността на природния газ с доставка през август се покачва с 0,02 долара, 0,54 на сто, до 3,698 долара за 1 млн. BTU (британски термични единици). Контрактите върху суровината отстъпиха с 0,11 долара, или близо 3%, в предходната сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още