IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на златото продължава да потъва

Благородният метал загуби над 17% от стойността си от началото на годината

12:38 | 13.06.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на златото продължава да потъва

Фючърсите върху златото се понижават в електронната търговия в четвъртък в очакване на предстоящите данни за продажбите на дребно и заявките за помощи при безработица в САЩ.

Цената на златото с доставка през август спада с 6 долара, или 0,43%, до 1,386 долара за тройунция в електронната търговия. Стойността на благородния метал отбеляза ръст от 15 долара, или 1,1%, в ​​търговията на Нюйоркската борса в сряда.

Инвеститорите са в очакване на доклада за продажбите на дребно през май и на седмичния отчет на молбите за обезщетения при безработица в САЩ. Очакванията на анкетираните от Market Watch експерти са продажбите на дребно да се повишат с 0,5 на сто благодарение на ръста при доставките на автомобили. В същото време седмични молби за безработица ще се задържат на ниво от около 350 хил.

Данните се очаква да бъдат оповестени в 15:30 часа българско време.

Признаците, че икономиката на САЩ сподобрява позициите си може допълнително да подкрепят становището, че в следващите месеци Федералния резерв ще забави темпото на изкупуването на облигации.

Стойността на златото нарасна през последните години, след като Фед и другите големи централни банки предприеха агресивни монетарни стимули под формата на количествено улесняване. От началото на календарната година обаче цената на благородния метал отчита отстъпление от над 17 на сто.

Търговията с други ценни метали в четвъртък не намира подкрепа от спада на щатския долар. По-слабият долар обикновено покачва стойността на деноминираните в долари стоки, правейки ги по-евтини за закупуване от притежателите на други валути.

Фючърсите върху среброто с доставка през юли се понижават с 8 цента, или 0,35 на сто, до 21,72 долара за унция, докато медта с доставка през юли отстъпва с 4 цента, или 1,09%, търгувайки се при 3,19 долара за паунд.

Цената на паладия с доставка през септември спада със 7,65 долара, или 1,01%, до 749,40 долара за унция, а платината с доставка през юли бележи спад от 17,70 долара, или 1,19%, до 1464,60 долара за унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
ABBA
преди 11 години
"становището, че в следващите месеци Федералния резерв ще забави темпото на изкупуването на облигации."Набийте си го в главите. НЯМА такъв филм. И в склада няма, и старшината не дава!!"Ако спрат изкупуването, САЩ лопват кепенците и дърпат шалтера.Останалото е плач и скърцане със зъби!П.п. Ако мислите, че това са сказки, вижте тук: http://usdebtclock.org/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още