IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола продължава с отстъплението си

Инвеститорите са в очакване на данните за пазара на труда в САЩ

10:51 | 13.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на петрола продължава с отстъплението си

Цената на американския суров петрол WTI отчита понижение в търговията в четвъртък. Инвеститорите са в очакване на доклада за потребителската активност и данните за пазара на труда в САЩ, които имат пряко влияние върху търсенето на енергийни продукти, пише Market Watch.

Цената на суровия петрол с доставка през юли се понижава с 56 цента, или 0,6%, до 95,32 долара за барел в електронната търговия, заличавайки постигнатото повишение в последните часове преди затварянето в сряда.

Цената на петрола в четвъртък е под натиск, въпреки че щатският долар губи позиции спрямо основните конкуренти. Спадът на американската валута има тенденцията да спомага за покачването на петрола и другите деноминирани в долари стоки, правейки ги по-скъпи за закупуване от притежателите на други валути.

Търгуваният на Лондонската борса сорт Брент с доставка юли също поевтинява в четвъртък, губейки 34 цента, или 0,3%, до 103,15 долара за барел.

Администрацията за енергийна информация (EIA) на САЩ обяви в сряда, че доставките на суров петрол са нараснали с 2,5 млн. барела за седмицата до 7 юни, достигайки 393,8 млн. барела. За сравнение анкетираните от Platts анализатори не очакваха промяна.

Международната агенция по енергетика (МАЕ) заяви, че Китай ще използва по-малко от очакваното петрол през тази година, въпреки че общото търсене на суровината ще нарасне с 3,8%.

Британската петролна компания BP PLC обяви от своя страна в сряда, че добивът на нефт и природен газ е нараснал по-бързо в Съединените щати през миналата година, отколкото навсякъде по света. В същото време търсенето на енергия в страната се понижи с 2,8 на сто през 2012 г. – най-големият спад в света.

При търговията с други енергийни продукти бензиновите фючърси с доставка през юли запазват позициите си на ниво от 2,81 долара за галон, докато дизеловото гориво с достав през юли поевтинява с 2 цента, или 5 на сто, до 2,88 долара за галон.

Природният газ с доставка през юли губи 2 цента, или 0,5%, от стойността си до 3,76 долара 1 млн. BTU (британски термични единици).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още