IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола продължава да пълзи надолу

Фючърсите върху суровия петрол WTI с доставка през юли понижават стойността си с 12 цента

10:11 | 11.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на петрола продължава да пълзи надолу

Цената на петролните фючърси продължава с отстъплението си в електронната търговия във вторник в очакване на ключовите прогнози за енергийния сектор, които ще бъдат обявени по-късно през деня, пише Market Watch.

Фючърсите върху суровия петрол West Texas Intermediate (WTI) с доставка през юли понижават стойността си с 12 цента, или 0,1%, до 95,65 долара за барел, продължавайки загубата от 0,3%, регистрирана по време на търговията на Нюйоркската борса в понеделник.

Цената на търгувания на Лондонската борса сорт Брент с доставка през юли отчита спад от 25 цента, или 0,2%, достигайки 103,70 долара за барел. Понижението затвърждава вчерашното отстъпление в цената от 0,6 на сто, след като едно от ключовите нефтени находища в Северно море поднови своето производство.

Загубите предхождат оповестяването на месечните прогнози на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и на американското министерство на енергетиката.

По отношение на доклада на ОПЕК, анализаторите от Citi Futures повториха късно вечерта в понеделник мнението си, че прогнозите за този месец ще направят малка промяна в цялостния облик на търсенето, но също така потвърдиха, че производството в рамките на ОПЕК се е увеличило с около 100 хил. барела на ден през май.

Пазарите са в очакване на седмичните данни на Американския институт по петрола (АИП) за доставките на „черно злато“ в САЩ, които ще бъдат обявени в 23:30 часа българско време.

При търговията с други енергийни продукти бензиновите фючърси поскъпват с 2 цента, или 0,7%, до 2,88 долара за галон, докато дизелът с доставка през юли се задържа на 2,88 долара за галон.

Фючърсите върху природния газ с доставка през юли отстъпват с 1 цент, или 0,3%, до 3,79 долара за 1 млн. BTU (британски термични единици).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още