IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът падна под 95 долара в очакване на данните за седмичните запаси

Американският институт по петрола ще изнесе своите данни за доставките на петрол в 23:30 българско време днес

09:38 | 29.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Суровият петрол с доставка през юли се понижи с 21 цента.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Суровият петрол с доставка през юли се понижи с 21 цента. Снимка: Ройтерс

Фючърсите върху американския суров петрол WTI се смъкнаха под границата от 95 долара за барел в очакване на седмичните данни за запасите, предава Market Watch.

Суровият петрол с доставка през юли се понижи с 21 цента, или 0,2%, до 94,80 долара за барел в електронната търговия.

Вчера стойността на търгуваните на Нюйоркската борса фючърсни контракти се понижи с 86 цента, или 0,9%, което бе частично компенсирано от перспективите за по-висока консумация на енергийни продукти, след като потребителското доверие в САЩ достигна 5-годишен връх.

Анализатори очакват понижение с около 1,5 млрд. барела на американските търговски запаси в сравнение със седмицата до 24 май според проучване на Platts.

Понижението, което е традиционното за това време на годината, ще дойде след като запасите на суров петрол достигнаха високото ниво от 394,6 млн. барела за седмицата до 17 май, с излишък от над 9% спрямо осреднените данни за последните 5 години.

Американският институт по петрола ще изнесе своите данни за доставките на петрол в 23:30 българско време днес, докато докладът на Администрацията за енергийна информация се очаква в четвъртък.

Анализаторите, анкетирани от Platts, също очакват седмичен спад от 800 000 барела в бензиновите запаси, както и понижение от 600 000 барела при дестилатните горива.

Данните ще се появяват преди срещата на върха на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), която ще се проведе в петък в столицата на Австрия Виена. Очакванията са страните-членки на ОПЕК да запазят целевите си доставки в рамките на около 30 млн. барела на ден.

Търгуваният на Лондонската борса суров петрол сорт Brent с доставка през юли повиши стойността си с 8 цента, или 0,1%, до 104,15 за барел.

Природният газ с доставка през юни остана без промяна, разменяйки се при стойност от 4,17 долара за 1 млн. BTU (британски термични единици).

Бензиновите фючърси с доставка през юни от своя страна се понижиха минимално с 1 цент, или 0,2%, до 2,85 за галон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още