IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът отстъпва леко след рекордната от 9 години възходяща серия

Черното злато повиши цената си във всяка от последните 8 седмици, което не се е случвало от 2004 година досега

09:24 | 04.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът отстъпва леко след рекордната от 9 години възходяща серия

Новата седмица започна с леко отстъпление в цената на петрола. Според Investing.com става дума за прибиране на печалби на фона на отсъствието на съществени новини. Това се случва след осмата поредна седмица на възход, която записа черното злато.

Тази сутрин лекият суров петрол, търгуван в САЩ, поевтинява с 0,3 на сто до 97,50 долара за барел. През миналата седмица суровината постигна най-дългата си серия от седмични ръстове от август 2004 година насам.

В петък петролът получи подкрепа от данните за потребителското доверие в САЩ. Индексът на Университета в Мичиган и Thomson Reuters записа ръст до 73,8 пункта при очаквания на анализаторите за спад до 71,5 пункта.

Добра новина се оказа и ISM индексът, който е нараснал до 53,1 пункта през януари. Това също се оказа над прогнозите, а стойности над 50 са сигнал, че активността в икономиката расте.

Тази сутрин в Лондон петролът сорт брент поскъпва с 0,1 на сто до 116,61 долара за барел.

Основните новини, които тази седмица могат да раздвижат пазара, са свързани със заседанията на ръководителите на централните банки на Великобритания и еврозоната. Те са насрочени за четвъртък.

В петък пък ще бъдат публикувани данните за търговския баланс на САЩ. През същия ден ще бъдат публикувани данните за нивото на инфлация в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още