IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът в близост до четиримесечен връх

Черното злато уверено поскъпва, записвайки седем поредни седмици на възход за пръв път от четири години

13:35 | 28.01.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът в близост до четиримесечен връх

Цената на петрола плавно, но уверено върви нагоре. Търгуваният в САЩ лек суров петрол вече е в близост до четиримесечен връх, след като записа най-дългата си възходяща серия от април 2009 година насам, предава Bloomberg.

Черното злато постигна повишение за седем поредни седмици, подкрепяно от спекулациите, че глобалната икономика се възстановява с темп, който ще изисква по-голяма консумация на петрол.

Днес на борсата в САЩ лекият суров петрол се търгува около 95,90 долара за барел, почти без промяна спрямо петък. Търгуваният в Лондон брент пък поевтинява с 0,2 на сто до 113 долара за барел.

През тази седмица основни двигатели на пазарните настроения може да се окажат икономическите данни от САЩ, както и заседанието на Федералния резерв, което приключва в сряда. С интерес се очакват и тримесечните отчети на няколко от компонентите на Dow Jones Industrial Average.

На този фон еврото се движи почти без промяна в началото на новата седмица при 1,3450 EUR/USD, а златото поевтинява с 0,15 на сто до 1656 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
VicKing
преди 11 години
А доларът до едногодишен минимум...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още